Sivut

sunnuntai 14. huhtikuuta 2024

TinttaMarin pipo


Postasin instagramin sekä facen tarinoihin kevättalvella kuvan mun uusimmasta piposta ja se sai hirvittävän viestitulvan aikaseksi 😍
I-H-A-NAAAAA! 

Yksinkertasuuessaan. Tämähän ei oo uus juttu lainkaan, tarpeellinen kylläkin. Tämä ohje sen sijaan on minun ite tekemäni.

Tarvitset jonkin kivan pipokankaan, trikoon tai ohuehkon joustocollegen. Jos käytät ribbiä, sun pittää huomioija se pipopalan leveydessä. Koska ribb joustaa ihan eri tavoin kuin esimerkiksi joustocollege.

Minun pipoon käytin ohutta joustocollegea, kuosi omaa käsialaani. Kantaa nimeä Musteläiskä. Kangas on myynnissä verkkokaupassamme luomutrikoona sekä luomujoustocollegena! Myynnissä oleva joustocollege on tuhdimpaa kuin se mitä pipooni käytin.

Valikoimastamme löytyy tällä hetkellä Splash, ohuehko luomujoustocollege - joka voiskin olla just passeli pipokankaaksi. Miksei toki tuhdimpikin käy, emmää sillä sano.


Asiaan --> 



Tässä pipossa tulee siis sauma pipon alareunaan, otsalle. 
Pipopalani korkeus on 48cm, tämä on juuri sopiva mitta niin ettei pipon etureunaa voi kuitenkaan kääntää kaksinkerroin. (ja jos sinulla on korkea otsa, kuten minulla 😀😀)

Jos tarkoituksenasi on ommella korkiampi pipo, jonka etureunan voit kääntää -> lisää palasi korkeuteen haluamasi reunakäänteen verran eli n 10-15cm. (60-64cm kokonaiskorkeutena kuulostaa aika hyvältä, tämä täytynee vain kokeilla jokaisen itse.) Palani leveys on kaksinkerroin taitettuna 25cm sisältäen saumanvarat eli n 24,5cm+sv 0,5cm. Tai jos ompelet ompelukoneella, saumanvara on silloin 1cm, huomioi tämä palasi leveydessä. 

1. Taita kankaasi kaksinkerroin oikiat puolet vastakkain. Ompele pitkän sivun puolelta alusta n 5cm matkalta, jätä kääntöaukko ja ompele loput pitkästä sivusta.




2.Nappaa kiinni oikiasta alakulmasta ja taita se vasempaan yläkulmaan.  

3. Sitten vasen alakulma oikiaan yläkulmaan pyöräyttäen niin että yläosat ovat tasan. Sun pittää ikäänkuin tässä vaiheessa kääntää kangas punneelle, jolloin syntyy se päälaen aukko/kieppi.

4. Neulaa etummainen puoli ja pöydällä alimpana oleva puoli yhteen oikiat puolet vastakkain. Eli ne ulommaiset kappaleet oikiat puolet vastakkain. Ei niitä keskimmäisiä vielä. Voit neulata kehän ympäriinsä tai asetella reunat kohdikkain ommellessasi. 
Ompele sauma ympäriinsä ja näin tulet ommelleeksi piposi etureunan sauman kokonaisuudessaan.


5. Käännä pipo oikeinpäin aiemmin jättämästäsi kääntöaukosta ja ompele halutessasi kääntöaukko umpeen läheltä reunaa. Tadaa, piposi on valmis 😍 
Valmis pipo oikeinpäin käännettynä alla. Kokeilen vielä nyrjäyttää aivoni ohjeen kanssa, jossa sauma tulee jonnekkin muualle kuin pipon alareunaan. 

Alla hienot havainnekuvat kankaan kääntelystä ennen etureunan ompelemista. 
VINKKI: Jos haluat päälaen kiepin ns toiseen suuntaan - sehän onnistuu sitten tietenkin niin että käännät ensin vasemman alanurkan oikiaan ylänurkkaan ja sitten oikian alanurkan vasempaan ylänurkkaan.



Ihania ompeluhetkiä toivottelee TinttaMarin Mervi 💕

PS. Koodilla " musteläiskä " - Saat 20% alennuksen seuraavan tilauksesi loppusummasta, koodi on voimassa vain 15.9.2024 saakka. Joten tartu tarjoukseen N-Y-T!

Koodi ei kuitenkaan toimi toimituskuluihin, Chocoksin suklaisiin tai pimiään pussiin ne on kipurajalla aina. MUTTA, Outlet tuotteisiin ja palakankaisiin se toimii!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti